Facebook'ta takip et.Twitter'da takip et. Abone Ol!
Bilic: Arsenal, Demba Ba, Türkler...
Spor
2014-08-19 15:06

Bilic: Arsenal, Demba Ba, Türkler...

Beşiktaş’ın hocası Slaven Bilic İngiliz basınına A’dan Z’ye her şeyi anlattı.

Beşiktaş ile Arsenal arasında oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi playoff maçları öncesi Slaven Bilic, İngiliz basınına özel bir röportaj verdi. Oyunculuk kariyerinde Arsene Wenger'e karşı hiç kazanamayan Bilic, 1 beraberlik 2 mağlubiyet aldı. 1998'de Bilic'in formasını giydiği Everton'ı 4-0 mağlup eden Arsenal, Wenger ile ilk şampiyonluğunu kazanmıştı.

Bilic o maçla ilgili; "Hayatımın en kötü maçlarından biriydi. Howard Kendall beni orta sahada oynatmıştı ve Petit ile Vieira beni her seferinde kötü duruma düşürdüler. Tony Adams'ın yaptığı bir vuruşu da çıkarayım derken kendi kaleme gol attım. 1-0 geriye düştük o golle ve bizi sahadan sildiler" yorumunu yaptı.

 

"ARSENAL'İ 20 YILDIR SEYREDİYORUM"

Salı gecesi 76.000 Beşiktaşlının Olimpiyat'ta olması beklenirken, bu maç Slaven Bilic'in kulüp takımları kariyerindeki en önemli maç olacak. Bilic; "Arsenal istediğimiz en son takımdı. Wenger'in takımlarını 20 yıldır seyrediyorum ve her zaman hızlı, canlı bir futbol oynuyorlar. Arsenal açık bir şekilde favori ama benim felsefemde 'nasıl olsa kaybedeceğiz" diyerek bırakmak yok. Bu tamamen mazeret olur. Ben çok büyük bir kulüpte baskı altında çalışıyorum ve böyle şeyler kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

 

 

"ARSENAL'İ BİTİR DİYORLAR"

"15 milyon taraftarımız olduğu söyleniyor ve beklentiyi de ona göre yüksek tutuyorlar. Taraftarlar beni yolda görüyorlar, durduruyorlar ve "Arsenal'i bitir" diyorlar. Yine de ben bu baskıyı seviyorum"

 

İNGİLİZLER'İN KALBİNİ FENA KIRDI AMA...

Bilic, daha önce favori olmadığı ve herhangi bir hedef taşımadığı maçta, Hırvatistan teknik direktörlüğünü yaparken İngiltere'yi Wembley'de 3-2 yendi ve Adalıları Euro 2008 elemelerinde saf dışı bıraktı.

Bilic o maç hatırlatılınca; "İngiltere o gece net bir şekilde favoriydi. Galibiyete ihtiyaçları vardı ve 80 bin ateşli taraftları da oradaydı. Ancak, futbolda favori olmayanların da kazandığını biliyoruz. Eğer Arsenal'i yenersek bu mucize olmayacak ve CNN'de manşete çıkmayacak" dedi.

Britanya'da her zaman yüksek popülariteye sahip olan Slaven Bilic, teknik direktörlük hayatında büyük zorluklar yaşadı. Hırvatistan ile Euro 2008'de Türkiye'ye 120 artıda kaybetti. Euro 2012'de İtalya ve İspanya ile aynı gruptaydı. Lokomotiv Moskova teknik direktörlüğü görevine ise son verildi.

 

 

"7 KULÜP BENİ İSTEDİ"

Ancak, İngiliz kulüpleri her zaman Slaven Bilic'in peşindeydi fakat söylentiler hiçbir zaman doğrulamanadı. West Ham United menajerliği için adı ciddi bir şekilde yazıldı.

Bilic bu konuda; "7 kulüp beni istedi" dedi ama kulüplerin adını söylemeyeceğini belirtti. Bilic; "İngiltere ile çok sıkı bir bağımız var. Hayatımın çok önemli bir kısmını İngiltere'de yaşadım. Beni orada kendilerinden biri olarak görüyorlar. Ben de İngiliz futbolundaki alışkanlıkları seviyorum. Hereford United ile bu sezon başında bir hazırlık maçı oynadık ve bana tekrar inanılmaz bir sevgi gösterdiler." diyerek konuşmasını sürdürdü.

"Bana, Beşiktaş'tan sonra nerede çalışmak istediğimi sorarsanız buna İngiltere derim. Futbolda İngiltere ve diğer ülkeler arasında büyük bir fark var. Ancak, bu durum yalnızca gelecek için geçerli. Şu an Beşiktaş'tayım, İstanbul bir şehir olarak beni kendine aşık etti. Burayı çok seviyorum"

 

"ALEXIS SANCHEZ MÜKEMMEL BİR TRANSFER"

45 yaşındaki Hırvat teknik adam, Arsenal'in en tehlikeli oyuncuları olarak Aaron Ramsey ve Alexis Sanchez'i gösterdi.

"Arsenal geçen sezon iyi bir iş çıkardı. Hiçbir zaman ligi kazanacak gibi durmuyorlardı, çünkü bir lidere, dünya çapında bir stara daha ihtiyaçları vardı. Dünya Kupası sonrası Alexis ile imzaladıklarını duyunca, Arsenal için mükemmel bir transfer diye düşündüm. Bence, Arsenal bu sezon mental olarak ligi kazanmaya uygun bir takım. Federasyon Kupası'nı kazandılar ve kazanmanın tadını aldılar"

 

 

BILIC'E GÖRE ARSENAL'İN EN ÖNEMLİ OYUNCUSU

Ramsey'nin hayranı olduğunu belirten Bilic, "Arsenal'in en iyi oyuncusu. Takım için en önemli oyuncu. İnanılmaz bir oyunu var. Belki yeterince hızlı değil diyebilirsiniz, Scholes gibi bir beyni yok, Roy Keane kadar kavgacı değil falan. Ancak, tüm özellikleri göz önüne alırsanız 10 üzerinden 9 verirsiniz.

Arsenal, son zamanlarda önceki kadrolarına oranla daha fazla Britanyalı. Çoğu kulüp bu özelliğini yitirdi ama Arsenal geri kazandı"

 

"TÜRK TARAFTARLARA KARŞI ÖNYARGI VAR"

Arsenal'in İstanbul'daki atmosfere alışkın olduğunu belirten Bilic sözlerini şu şekilde tamamladı: "Geçen sezon Fenerbahçe ile oynadılar ve rahatça 3-0 kazandılar. Türk taraftarlara ilişkin görüşler çok önyargılı. Düşmanca ve göz korkutucu mu? Evet. Sizi yemek istiyorlar mı? Hayır."


Bu haber 0 kez okundu.

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
                                                   10 + 2 = ?

HAVA DURUMU

ANKARA

SON YORUMLAR

ANKETLER

Bugün Seçim Olsa Hangi Partiye Oy Verirdiniz?

Haber Scripti V5 © 2019 | İzinsiz ve Kaynak gösterilmeden kullanılamaz

Espower Bilisim