Facebook'ta takip et.Twitter'da takip et. Abone Ol!
Hedef Türkiye!
Dünya
2014-08-18 04:30

Hedef Türkiye!

Almanya’nın, 2009’dan bu yana hükümetin emri ile Türkiye’yi izlediği iddia edildi.


Herkesin herkesi dinlediği Türkiye’de telefon ve internetin 2009’dan bu yana Almanya tarafından izlendiği ortaya çıktı.

WikiLeaks skandalı ve Edward Snowden’ın sızdırdığı belgeler ABD’nin uluslararası dinleme operasyonunu açığa çıkarmıştı. Şimdi Almanya da kendi istihbarat biriminde çalışan Markus R. adlı ajanın ABD’ye sattığı belgelerle çalkalandı. Merkel’in, NATO müttefikleri ABD ve Türkiye’yi dinlediği ortaya çıktı.

 


 
Her şey 2 Temmuz’da Alman polisinin ülkenin güneyinde yaptığı operasyonla başladı. Alman Dış İstihbaratı BND’de 10 yıla yakın süredir görev yapan 31 yaşındaki Markus R. o operasyonda gözaltına alındı. Evinde yapılan aramada BND’nin çok gizli belgelerine ulaşıldı. Şüpheler doğruydu. Pullach’taki BND Genel Merkezi’nde Almanya dışındaki askerlerin güvenliğiyle ilgili istihbarat biriminde çalışan Markus R., BND bilgisayarlarından indirdiği istihbarat bilgilerini yabancı ülkelere satmak için ülkesine ‘ihanet’ etmişti. Almanlar Markus R.’nin Münih’teki Rus elçiliğine gönderdiği e-mail yazışmasını yakalamış ve Rus ajanı kılığına girerek gizli belgeleri Alman istihbaratçıdan satın almak için anlaşmıştı.

 
 

218 belge USB’de
 
Buluşma yerine gelen Markus R. kıskıvrak yakalandı. Alman ajanlar bilgiler satılmadan çok önemli bir başarı elde ettiklerini düşünüyordu. Ama yanıldılar. Markus, Ruslardan önce CIA’nın Avusturya’daki ajanlarıyla temasa geçmiş ve onlara 218 çok gizli belgeyi, 25 bin euro karşılığında satmıştı bile. 2012’den beri CIA için de çalışan Markus Avusturya’daki CIA kontağıyla 3 kez yüzyüze görüşme gerçekleştirmişti. Evinde yapılan aramada ortaya çıkan USB ile belirlenen bu durum, Alman hükümetini hem şok etti hem de çok zor bir durumda bıraktı. Çünkü Almanlar, eski CIA ajanı Edward Snowden’ın sızdırdığı belgelerle ABD’nin kendilerini dinlediğini öğrenmiş ve küplere binmişti.

‘Dinlemiyoruz’ demişti
 
Merkel Obama’dan bu konuyla ilgili açıklama istemiş ve ABD’nin Almanya’dan tüm ajanlarını çıkarmasını bile talep etmişti. Ancak Markus R.’nin sızdırdığı belgeler Almanlar’ın hiç de masum olmadığını ortaya koyuyordu. Belgelerde BND’nin ABD Dışişleri Bakanları John Kerry ve Hillary Clinton’ın telefon konuşmalarını dinleyip kaydettikleri görülüyordu. Merkel’in “Biz hiçbir NATO ülkesini dinlemiyoruz” sözlerinin yalan olduğu açıkça meydandaydı. 218 belge içinde yer alan bir raporda ABD dışında bir NATO ülkesinin özellikle ‘istihbarat hedefi’ olarak seçildiği, 2009 yılında Başbakan Merkel’in BND’ye verdiği talimatla bu ülke hakkında yoğun istihbarat faaliyeti yürütüldüğü görülüyordu. Alman Süddeustche Zeitung gazetesi, NDR ve WDR yayın kuruluşları önceki gün muhtemelen CIA tarafından ‘ABD’yi aklamak için’ kendilerine sızdırılan bu belgeyle ilgili haberi yayınladılar. Ancak bu NATO ülkesinin ismini vermediler. Dün Der Spiegel dergisi o ülkenin Türkiye olduğunu açığa çıkardı.

Talimat hâlâ geçerli
 
Buna göre Merkel, 2009’da BND’ye Türkiye üzerinde istihbarat faaliyetinin yoğunlaştırılması talimatını verdi. İstihbaratçılara göre bu talimat, Türkiye’de önemli pozisyonlarda olan kişilerin (Siyasiler, bürokratlar vs.) dinlenmesinin yanı sıra Türkiye’deki internet trafiği, e-mail, Skype konuşmaları gibi iletişim trafiğinin de izlenmesi anlamına geliyor. Der Spiegel haberinde Başbakan Erdoğan’ın fotoğrafını kullanarak Merkel’in Erdoğan’ı dinlemiş olabileceği imasını da yaptı. Alman haber dergisine göre Alman liderin verdiği bu talimat halen geçerli ve bunun açığa çıkmasının ardından Almanya hükümeti NATO müttefiki Türkiye’den resmi bir özür dilemeye hazırlanıyor.

 


Bu haber 2 kez okundu.

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
                                                   2 + 9 = ?

HAVA DURUMU

ANKARA

SON YORUMLAR

ANKETLER

Bugün Seçim Olsa Hangi Partiye Oy Verirdiniz?

Haber Scripti V5 © 2019 | İzinsiz ve Kaynak gösterilmeden kullanılamaz

Espower Bilisim